Primeurs

Eén groepsstand, drie high-end labels en meerdere primeurs.

Een Frans matrassenconcept dat chemische bestanddelen elimineert. Een Engels beddenmerk dat voor elektrisch gaat. Een Amerikaanse brand die de windrichtingen volgt en zijn Black Beauty voor het eerst in het wit presenteert. Iedere firma binnen de Adova-group vertelt in Brussel een eigen verhaal.

Tréca staat in het teken van project Néo: een mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf. Vanaf nu zullen er in de Collection Paris geen chemische lijmen en schuimen verwerkt worden. De matrassen worden met traditioneel handwerk en natuurvriendelijkere materialen gemaakt. Talalay latex, mohair, kasjmier, zijde en wol zijn favoriet voor de zogenaamde welkomstlagen. Het draad- en bandstaal is voor 90% van gerecycled metaal gemaakt. De poly-schuimen zijn vervangen door natuur Talalay latex. De tijk maakt gebruik van viscose. De grootste barrière? Hoe los je de verlijmde lagen op? Het duurzame alternatief is ouderwets handwerk: de matraskern is integraal met de hand blind genopt. Het Néo-project wil de ecologische footprint verder verkleinen. Van oudsher staat Tréca voor ‘luxe et héritage d’origine française’. ‘Act local’ behoort tot het patrimonium van het bedrijf. Materialen zoals wol komen uit Frankrijk, de vakmensen uit de regio, de pocketveren uit interne productie. Waar kom je dat nog tegen? De haut de gamme Collection Paris (twee matrassen) zet de toon in het ambitieuze verduurzamingstraject.

Sleepeezee komt met breaking news: de introductie van de allereerste elektrisch verstelbare boxsprings in het assortiment. Speciaal ontwikkeld voor de Europese markt, want in de UK zit niemand daarop te wachten. Brussel is het podium voor deze primeur.

Simmons zal nog eens zijn ‘smart box’ concept opvoeren. Deze kunnen in North-South of East-West verdeeld zijn. Oftewel, respectievelijk in lengthwise of widthwise bedhelften.

Tot slot zal het label Beautyrest by Simmons het Black Central Park bed in Brussel voor het eerst in wit presenteren. Een verschil van dag en nacht. Ga je voor een stijlvolle of minimalistische hotelsfeer?

adova-group.com