Intiem of imposant

Verlichting kan een interieur maken of breken.

Niets zo moeilijk als dat. Er komt zoveel bij kijken: de verhouding tot het meubilair en de ruimte, de temperatuur en sterkte van het licht, de gewenste sfeer en meer. Verlichting volgt trends in de (binnenhuis)architectuur op de voet. Wat hang je boven meterslange tafels? Aan hoge en nog hogere plafonds? Hoe zit het met de natural touch? Lucide switcht zo van de ene naar de andere sfeer.

Het portfolio van Lucide omvat een scala aan stijlen, van klassiek tot modern design. De ‘Premium by Lucide’ collectie schittert door het hoge exclusiviteitsgehalte. Eén ontwerp vormt de basis voor legio toepassingen.

Model Gisela is een bollamp van transparant of semi-amber gekleurd glas. De led-modules zorgen voor een fascinerend lichteffect. De lamp kun je solitair of geclusterd aan een plafondplaat ophangen. Speciaal voor lange tafels, is een ovale versie van 140 x 60 cm breed ontwikkeld ─ met 8 pendellampen (tot 150 cm in hoogte verstelbaar). Voor vides en atriums heb je een ronde uitvoering met 12 hanglampen aan pendels van maximaal drie meter lang. Dan hangt er een eyecatcher!

Een tegenhanger is de Marnik lamp, een minimalistisch re-design van de aloude TL-bureaulamp. De aluminium buis is gereduceerd tot amper 2,5 cm rond en is uitgerekt tot bijna 2 meter lang. De smart verlichting werkt met een bewegingssensor en CTT-switch. Je regelt de lichtsterkte en de kleurtemperatuur simpelweg met handbewegingen.

Over contrasten gesproken: de Arrah schemerlamp appelleert aan de biophilic trend, het gebruik van natuurlijke materialen. In dit geval linnen voor de kap en rotan vlechtwerk voor de ronde voet.

De Fits tafellamp schittert juist door de mat-gouden finish van het aluminium. De ronde schotel reflecteert het licht. De indirecte verlichting creëert een intieme sfeer.

Voor zover een selectie uit de ‘Premium by Lucide’ collectie. Lucide is duidelijk van alle markten thuis. Het belang van adequate verlichting wordt vaak onderbelicht. Verlichting kan een interieur inderdaad maken of breken.

lucide.com