Your Body First

Energie is een hot item.

Anno 2024 zetten we de verwarming een graadje (of meer) lager en doen mee aan de warme truiendag. Je hele woning maximaal verwarmen is een no-go. Met het oog op de toekomst, zetten we een stapje terug in de tijd. Eerst je lichaam op temperatuur, dat scheelt een slok op de borrel.

Daar weet Van Buren Bolsward anno 1861 nog — en weer — alles van. Vroeger had je strenge winters met ijs op de ramen, nu verwarmen we het hele huis. Eén ding is gebleven: als de uiteinden van je lichaam maar op temperatuur zijn, heb je het vanzelf warm. Dus binnen sloffen aan, buiten een muts op, handschoenen en wanten aan. Sinds kort maakt Van Buren Bolsward meer werk van deze traditionele kleding ‘yn Fryslân makke’ (in Friesland gemaakt) van schapenvacht.

De pantoffels-van-toen zijn in een nieuw jasje gestoken: stoere, enkelhoge modellen van zacht suède met een voering en details van pluizig bont. Kijk eens naar die festonsteek, de houten knoop en de dikke, rubberen zool. De huispantoffels zijn zelfs geüpgraded tot outdoor-proof boots – voor volwassenen.

Deze modellijn is doorgetrokken naar een schattige collectie kinderslofjes: voor baby’s tot tieners. De kleurstelling is taupe, wit, camel en zelfs roze. Hetzelfde geldt voor de collectie baby- en kindermutsjes: model pilotenmuts. Samen met de wantjes, maken zij de winter-outfit compleet.

Tegelijkertijd blijven de woonaccessoires in beeld. Yogamatjes, nieuwe kleuren voor de Alpaca plaids en de vachten. De witte krans schittert door zijn duurzaamheid. Hij is gemaakt van restafval, van stukjes overgebleven vacht. En hij is langdurig en veelzijdig te gebruiken. Je kunt hem bv. pimpen met kerstversiering, voorjaarsbloemen, herfstbladeren en veel meer.

Wat niet veranderd is? Van Buren Bolsward is de laatste Nederlandse schapenvachtenlooier die alle producten op ambachtelijk wijze in-house maakt.

vanburenbolsward.nl