Disruptive b2b-model

De exclusieve outdoor-wereld wordt binnenstebuiten gekeerd.

Het b2b-platform Betaco overbrugt de kloof tussen klassieke tegenstellingen: de discrepantie tussen creatief en commercieel, b2b en b2c, denken en weten. Het high-end design ontspringt uit een kweekvijver van Belgisch creatief talent. De opzet is een win-win situatie voor designers en outdoor-professionals ─ wereldwijd.

Betaco staat voor Belgian Talents Company. Het platform is een initiatief van twee retail-coryfeeën uit het Belgische high-end segment. Het is deels uit economische, deels uit ideële motieven ontstaan. Belgisch design heeft zo veel te bieden!

Jong designtalent weet de weg in de virtuele wereld, maar in de fysieke wereld? Een ontwerp laten produceren en (internationaal) vermarkten is een andere zaak. Dan biedt het platform uitkomst: de designers kunnen profiteren van een wereldwijd netwerk van productie- en verkoopkanalen. Deze contacten zijn in de loop van 25 jaar opgebouwd door de twee retailers. De netwerk-generatie kan meeliften op hun expertise in de economische realiteit.

Wat Betaco ermee te verdienen heeft? Exclusieve collecties: high-end design tegen een relatief lower-end pricing. De initiators staan met beide benen in de b2c-markt, weten wat er in de markt speelt ─ en wat de consument (eigenlijk) wil. Die kennis wordt benut voor de productontwikkeling. Niet denken maar weten wat de vraag is. Daarin de designers begeleiden, hun ontwerpen laten produceren en exporteren. Dit betekent schakels in de bedrijfskolom overslaan, de keten inkorten dus het financiële plaatje veranderen! Het Betaco-platform ambieert een b2b-merkstatus in het exclusieve outdoor-segment.

Bij de eerste creaties zien we de signatuur van Mathias De Ferm. De exclusieve meerwaarde schuilt in de details en hun coherentie. Waarom die knik van 135° graden in de Livorno hoekbank? Voor het face-to-face contact. De vormentaal van het minimalistische profiel wordt consequent herhaald. Dus komen de contouren van de rugleuning overeen met de doorsnede van de poot. De draagconstructie springt eruit want verdient inderdaad bewondering.

Idem dito voor de Sorrento tafel: het design is meer dan willekeurig organisch. Het tafelblad is berekend op verschillende situaties: een lange kant voor een groot gezelschap, een rond deel voor een kleinere kring. Het summum is de samenstelling van het blad: het teakhout is in trapeziumvormige latten verzaagd en verlijmd. Het effect is uitwaaierend patroon. Waar kom je dat tegen? Bij Betaco!

betaco.be