Small? Big!

Trends zijn eerder grijs dan zwart-wit.

Industrieel, organisch en retro vormen samen een verfrissende cocktail. De duurzaamheid van hout is gelieerd aan de teelt van exotisch fruit. Als een spin geen kaarsrechte poten heeft, waarom de tafel dan wel? Een rechtzetting is op zijn plaats. Deze soundbites gaan over het nieuwe assortiment van LivingFurn. Kleinmeubelen zijn big business.

Een oud spreekwoord zegt: wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd. En of kleinmeubelen gewaardeerd worden! Small items zijn big business. Een ander tafeltje maakt al een verschil in het interieur. Zeker het budgetbewuste publiek weet dat te waarderen. ‘Omzetcijfers spreken boekdelen.’ Zowel LivingFurn en het label Brix zetten breed in op deze meubelcategorie.
De Mylon salontafels illustreren de mengelmoes van trends. Om hier nu één etiket op te plakken? De vormen van het blad en de poot zijn organisch, het rookglas is typisch retro, de beton-look voet is semi-industrieel. Het metaal is namelijk gepoedercoat met een fijnkorrelige oppervlaktestructuur. Deze mix van stijl en materialen maakt de Mylon multi-inzetbaar.

De Nubi tafeltjes zijn vernoemd naar Spaanse wolken. Ze halen de nostalgische mimisetjes terug in huis. Destijds bestond zo’n setje uit drie tafels, deze keer uit twee. Ze passen nog steeds onder elkaar. Ze danken hun comeback aan het compacte formaat en de flexibiliteit. Nu hier, dan daar. Nu zus, dan zo. De Nubi’s bestaan in een lichte en donkere versie. Dat brengt je vanzelf bij het hoe en waarom. Mangohout is veelgebruikt en eigenlijk vrij onbekend. Wist je dat het een restproduct van de mangoteelt is? Als de boom over een langere periode minder vruchten geeft, wordt hij gekapt. Precies dat hout wordt gebruikt voor de productie van meubels. Over duurzaamheid gesproken.

Tot slot de rechtzetting. Heeft een spin rechte poten? Nee! Daarom heeft de eettafel Tobago gebogen spinpoten. Dan klopt de vergelijking beter. Een bijkomend voordeel is de beenruimte. Je kunt ongehinderd aan het smalle gedeelte van de tafel zitten. Wat een uitkomst!

livingfurn.nl
brix-collection.com