Zwart goud

Bling bling is passé. Het goud is gematteerd tot brushed gold. Deze finish loopt als een rode draad door de nieuwe collecties van Richmond Interiors.

De combinatie met zwarte houtnerven en bladnerven geeft het goud zijn subtiele, zwarte schijn.

Cambon verwijst naar het matzwarte eikenfineer en indirect, naar het zwart gematteerde goud. Dit modulaire meubelprogramma werkt met het spanningsveld tussen open en dichte volumes. De langwerpige kastmodules en planken onderbreken het verticale beeld van de staanders en deurgrepen. Het egale fineerpatroon laat de houtnerven fijntjes uitkomen.

Wat een verschil met de Tulum bijzettafeltjes. Het goudkleurig geborstelde metalen blad is gedecoreerd met een grafisch reliëfpatroon. De gefreesde lijntekeningen lijken op geometrisch gestileerde bladnerven. Hoewel ze ook iets weg hebben van de Scandinavische dessins op trendy behang. Dit patroon legt een link tussen de tafeltjes en de muren. Meerdere tafeltjes verspreid over de ruimte, zorgen voor samenhang in het interieur.

https://www.richmondinteriors.nl