Meetkundige effecten

Geometrisch design is van alle tijden. Dus wat doe je als organische vormen en tactiele oppervlakken de trend bepalen?

Dan neem je de softere geometrische figuren zoals de ellips, de kegel en de bol. Dan stap je over van egale naar geprofileerde grensvlakken. Deze logische redenering van LivingFurn heeft drie nieuwe collecties opgeleverd.

De Noor kasten vertrekken van de ellips als grondvorm. Zij zijn rondom voorzien van een verticaal gefreesd lattenprofiel, een knipoog naar de retro-rolluikkast. De greeploze draaideuren gaan er volledig in op.

De Salvator tafels zijn gebaseerd op een conische kolompoot met een verticaal ribbelprofiel. Door de kegel als ruimtelijk figuur te nemen, krijgt het ribbelprofiel de allure van plissé. Hoe dichter bij de grond, des te wijder de ‘plooien’ openstaan.

De Brix Balthazar-tafel jongleert met een bol op een kegel. Omwille van de stabiliteit, zijn de raakpunten afgeschaafd tot raakvlakken. De versmalling heeft in de verte iets weg van een diabolo. Deze poot komt het beste tot zijn recht onder een rond blad. Het kleinere zusje van de Balthazar eettafel is de Baltho salontafel.

https://www.livingfurn.nl