PLUS-factoren

M line en Cool Motion worden in één adem genoemd.

Deze unieke matrassenlijn telt momenteel al acht varianten. Tijdens de Meubelbeurs Brussel werden updates voorgesteld, op het vlak van ergonomie, slaapcomfort en ecologie.

De ergonomische zonering is op meerdere punten verbeterd. In de heupzone zijn de inkepingen minder diep gemaakt, in de schouderzone zijn meer en juist diepere insnijdingen aangebracht. Bovendien is de schouderzone meer naar het einde verplaatst: ideaal voor zijslapers. Deze verbeteringen zijn onderbouwd door antropometrische metingen bij meer dan 6000 mensen en tests op verschillende matrassen.

Het schuim in de toplaag is voortaan nabehandeld met Aqua Cool spray. Deze ademende coating — op waterbasis! — zorgt voor een betere geleiding van de temperatuur. Hij koelt af tot én met het behoud van de ideale temperatuur.

De belangrijkste textielinnovaties komen van het Zwitserse HeiQ. Allereerst de HeiQ Cool technologie die zowel directe contactkoeling als continue verdampingskoeling levert. Bij de eerste tekenen van zweten, koelt de stof af, vertraagt de opbouw van warmte en reguleert continu de temperatuur. Het effect is een constant koel, droog en comfortabel slaapklimaat. Je ervaart een 3 °C koelere stoftemperatuur. Ten tweede is er de HeiQ Allergen tech die ervoor zorgt dat je minder last van huisstofmijt en andere allergenen hebt.

De nieuwe matrashoes is gemaakt van een 100% PES stretchstof, dus is gemakkelijk te recyclen. Het oog wil ook wat. Daarom heeft de tijk een facelift in de M line huisstijl ondergaan: oranje voor de sierbies, donkerblauw voor de 3d-mesh en de rits. Oh, de trekker en de eindstop zijn van metaal? Aha, maar die worden er met een magneet uitgehaald voor recycling. Eind goed, al goed!

Tenslotte, wie DBC International zegt, mag tegenwoordig ook aan Simmons denken. Deze Franse aanwinst is in Brussel in alle grandeur voorgesteld.

dbcinternational.nl