Decoratieve kaders

LenFra is nog een van de weinige authentieke lijstenmakers.

Zo’n 70% wordt inhouse, in Duitsland geproduceerd. The sky is the limit. Kaders van hout, MDF, metaal en EPS kunststof – met de optie van maatwerk. Tegenwoordig hoeft een spiegel geen echte spiegel meer te zijn. De trend draait om organische vormen en strak aluminium.

Het basisassortiment telt ruim 250 profielen in diverse uitvoeringen, plus een 15-tal standaardformaten en diverse glassoorten. Dat zegt veel, maar is nog niet alles.

Een van de expertises van Lenfra is het maatwerk: speciale afmetingen tot enorme proporties toe. Een van de hoogtepunten was de inrichting van 130 hotelkamers met een ingelijst kunstwerk van 160 x 220 cm! Zo’n opdracht is niet voor iedereen weggelegd. Grote spiegels zijn helemaal in.

Een andere discipline is de categorie ’speciale stijl’: spiegels in alle behalve rechte kaders. Een druppel, een configuratie van bloemblaadjes of grillige, organische vormen. De lijsten zijn ondergeschikt aan de spiegel, dus vrij subtiel aanwezig of geheel afwezig.

De functie van de spiegel is geleidelijk veranderd: het spiegelen is verschoven naar decoreren. Je ziet overal in huis spiegels verschijnen — als wanddecoratie. Je kijkt niet meer in, maar naar de spiegel. Donkergetint glas of spiegels-met-print behoren voortaan tot de mogelijkheden.

Ieder najaar komen de nieuwe collecties uit. Dit jaar zullen die ook in Brussel te bewonderen zijn. Lenfra staat namelijk voor de eerste keer op de Meubelbeurs.

len-fra-rahmen-und-spiegel.com