Verfrissend Outdoor

Speels, vrolijk, levendig, kleurrijk, geraffineerd, archetypisch, hufterproof, uitnodigend, ambachtelijk, no-nonsense.

Woorden schieten tekort om deze outdoor-collecties te beschrijven. Dubbelzinnig duurzaam in de betekenis van sustainabilty & durability. Dynamisch want geschikt voor alle momenten, seizoenen en locaties. Kortom, wonderbaarlijk.

Neem de naam. Wünder zou je zomaar op het verkeerde been zetten. Vergis je niet, alles is 100% designed & made in Belgium. De twee puntjes op de u zijn een knipoog naar niet één, maar twee puntjes op de i zetten. Alles is tot in de details doordacht.

Het eerste wat opvalt? De kleuren! Wünder doorbreekt de monotonie van het eeuwige zwart, grijs en wit in tuinmeubilair. Waarom saai als het vrolijker kan? Kleuren fleuren sombere dagen en winterlandschappen op. Bij Wünder is iedere tint mogelijk. Perfect voor privé en publieke buitenruimtes. Zie je het voor je: je outdoor-meubilair in de kleur van je raamkozijnen, van je corporate branding. Alles kan, niks is te gek.

Dan het universele draagvlak. Een ronde tafel is het archetype van spontaan samenzitten, in een kring. Vandaar The Circle, het summum van gezelligheid, spontaniteit. Vrijheid, blijheid. De bijpassende banken staan los van de tafel dus kun je overal neerplanten. Bij dat ‘los’ plaatst Wünder wel een kanttekening: alle outdoor-meubels kunnen verankerd worden. Zo beveilig je ze tegen vandalisme.

De gebruikte materialen zijn hoe dan ook, duurzaam in de twee betekenissen. Daarna kan het design alle kanten opgaan. The Table laat het tafelblad en de zitbanken quasi-zweven. Het stoere buisframe houdt ze vast en samen. Een 8 mm dunne aluminiumplaat is verbogen tot The Bench. De plooi in het midden zorgt voor de stabiliteit, de kleine uitsparing voor de afvoer van het regenwater. Aan alles is gedacht. De vuurschaal is omringd door lamellen ─ met spleten tussendoor voor de noodzakelijk zuurstoftoevoer.

Lest best, de regionale origine. De toeleveranciers bevinden zich binnen een straal van 50 km van het bedrijf. Containers? Import? No way! Wünder maakt gewoon alles in eigen beheer en levert binnen drie weken. Ook dat is bewonderenswaard.

wunder.be