Noors trio

Noorwegen staat bekend als een van de gelukkigste landen ter wereld.

En in de meubelbranche als het land van Stressless®, de bron van de Scandinavische relaxfauteuils. Nu voor het eerst te zien op de Meubelbeurs Brussel. Omringd door de labels Svane® en IMG comfort. Met deze drie merken is de grootste meubelfabrikant van Noorwegen compleet: de Ekornes Groep pakt uit!

Stressless® voorstellen hoeft niet meer. Dit merk geniet internationale naamsbekendheid bij het b2b en b2c publiek. Zijn relaxfauteuils staan vaak model voor de zogenaamd Scandinavische stijl. In Brussel wordt de collectie 2025 geïntroduceerd.

Model Adam draait om functional & design nieuws. Voor Stressless® is het de eerste relaxfauteuil met de opties zero gravity (elektrisch) en tilt (manueel verstelbare hoofdsteun). De vormgeving is toegespitst op compact en cosy comfort. De gracieus gebogen armleuningen staan uitnodigend open, zogezegd als een ‘welkomstgebaar’. Als je zit, voel je je juist omarmd en geborgen. Je lichaam wordt gedragen door de weelderige stoffering.

Modellen Paul en Philip zijn familie van elkaar. Ze houden allebei rekening met de groeiende lichaamslengte van de bevolking – vooral in Noord-Europa. Ze doen dat ieder op hun manier. Paul gaat voor de in hoogte verstelbare hoofsteun: een praktische en esthetische oplossing. De 7 cm speling maakt de fauteuil geschikt voor meer of minder lange mensen. Buiten gebruik, kan de hoofsteun in de laagste stand. Zo neemt de fauteuil visueel minder ruimte in. Paul is het langste model in het Stressless® assortiment. Philip heeft een vaste hogere rug. Het is wat het is, zonder verborgen opties. Een duidelijk verschil tussen beide modellen is het design van de rug. Bij Philip lopen de decoratieve banden over de breedte. Paul accentueert zijn hoogte door een verticale piping in de rug plus de ergonomische ondersteuning in de flanken.

Rest de vraag waarom nu voor het eerst in Brussel exposeren? “Omdat deze ene meubelbeurs zo centraal ligt voor de hele Europese meubelmarkt.”

ekornes.com
stressless.com