Snelle allemans-vriendjes

De consument heeft amper last van keuzestress. Maar wachten? Nu bedenken is morgen in huis hebben.

Als woonwinkelier moet je dat tempo maar zien te volgen. Out of the blue komt PEPP in beeld: een commercieel en logistiek businessmodel. Dropshippen gaat verder dan de voordeur.

PEPP is in oktober 2023 in het leven geroepen — na een grondige marktanalyse. De low-profile lancering werd een vliegende start. Binnen een jaar had het label 80 verkooppunten in Nederland. In Brussel manifesteert PEPP zich voor het eerst nadrukkelijk aan de buitenwereld.

Het basisprincipe is de snelle levering uit voorraad van ‘allemansvriendjes’. Dat wil zeggen, een beperkt aantal populaire modellen in populaire opstellingen en twee à drie populaire stoffen. Deze beperkte selectie speelt op zeker. De shoppende consument kiest gewoonlijk een van de voorgeschotelde banken. Dat geldt nog steeds. Als de snelle levering — binnen vijf werkdagen — ter sprake komt, is hij meteen verkocht. PEPP past helemaal bij de nieuwe consument én ontzorgt de woninginrichter.

Die kan zich concentreren op de verkoop. PEPP houdt het kernassortiment op voorraad in hartje Nederland. De banken kunnen franco woonwinkel of rechtstreeks bij de consument bezorgd worden. De vergoeding voor levering tot aan de voordeur bedraagt € 55,-, de full-service dropshipping € 99,- (inclusief bank plaatsen en de verpakking meenemen.), ‘Voor de winkelier is het rekensommetje snel gemaakt.’

Naast het kernassortiment blijft maatwerk een optie. Daarin gaat PEPP met de stroom mee.

PEPP.nl