BELGIAN DESIGN ISLAND

Een eiland in het Brusselse meubellandschap.

Een wereld apart binnen de Meubelbeurs. Bevolkt door een gemengde groep DESIGNERS, een mix van bekende namen en aanstormend designtalent. Zij hebben één ding gemeen: hun creatieve spirit. Hun thuisbasis is Belgium, het design is Belgian made. Zij nodigen iedereen van harte uit om een kijkje te nemen, een babbeltje te maken of dieper op het design in te gaan. Wat zijn de ins & outs? Het BELGIAN DESIGN ISLAND is een must-see!

Designers bekijken de wereld open-minded, treden buiten de gebaande paden. Zij bemerken wat er ondergronds borrelt, signaleren ontwikkelingen voordat die mainstream worden. Eigenlijk zijn zij de denkers over wat er nu leeft, de bedenkers van wat er straks komt. Zij pionieren, experimenteren en innoveren. Zij zijn de creatieve motor voor de interieurbranche.

Met het BELGIAN DESIGN ISLAND willen we België op de kaart zetten: als een multiculturele broedplaats voor interieurdesign. Hier vinden de Germaanse en Romaanse cultuur elkaar, inspireren elkaar. Zo’n voedingsbodem spreekt de internationale designscene aan: Belgium is also a inspiring place to be! Maar of dat algemeen bekend is? Daarom maakt de Meubelbeurs 2024 zich sterk voor onze designers in de interieurwereld. Alle gangpaden leiden naar het BELGIAN DESIGN ISLAND.

De populatie bestaat uit een gemêleerd gezelschap van gerenommeerde ontwerpstudio’s, designmerken en designers-in-spe, de studenten van VOMO. Alles op het BELGIAN DESIGN ISLAND is op Belgische bodem bedacht en gemaakt. Het aanbod varieert van meubels tot decoratievoorwerpen, bekleding voor vloer, wand en raam ─ geschikt voor de woon- en/of projectmarkt.

Ons advies aan bezoekers én exposanten: ga zeker eens kijken op het BRUSSELS DESIGN ISLAND! Daar waait een verfrissende wind. Dat doet altijd goed…