Low-tech loungen

Thuis begint op de bank. Wat maakt een bank tot ‘the one and only’ bank?

Het ongecompliceerde lounge-comfort. De stoffering en de configuratie prevaleren boven de vormgeving. Lijnen zijn niet meer recht, hoeken meer dan haaks. De trend is soft en basic relaxen. Het nieuwe modewoord is ‘loungeability’.

Daar zet Gerlin maximaal op in. Relaxen zonder poespas. Een low-tech bank die heerlijk lekker zit, ligt en aanvoelt. Het comfort staat in het teken van soft. Stoffen met een hoge aaibaarheidsfactor zoals de archetypische teddy, een corduroy met extreme ribbels, een lichte bouclé of een 3-D chenille. Je wil en blijft ze instinctief aanraken. Superzachte vullingen van de bank. De schuimen worden softer en hebben tegelijkertijd een hogere densiteit. Zo behoudt de bank zijn veerkracht. De Dacron watten lijken onderhand meer op een dekentje dan een afdeklaagje. Een stoer gebolleerde capitonnage of losse kussens in de bank dragen bij aan de soft experience.

Idem dito voor organische want softe vormen. Ze worden breed omarmd in de markt, ook door het meer conventionele publiek. Daarom komt Gerlin met organische gradaties in de modellen en modules. Je kunt voor een organisch accent tot en met een ronduit organische vormgeving en opstelling gaan. Het hoekelement kan al een verschil maken: 90° of 110°? Een afgerond eindelement aan een of beide zijden van de bankcombinatie? De configuraties met de modules tellen zwaar mee in de aankoopbeslissing.

Daarom liggen bij model Bright de rug- en armleuningen op gelijke hoogte. Je bent vrijer om de modules te gebruiken en te groeperen. Maar hoe voorkom je een wirwar aan poten? Met plexiglas, je kijkt er dwars doorheen. Dat geeft een rustiger beeld.