Mainstream & next-gen

Een nieuw jasje voor Evergreens doet wonderen.

Re-designs, mainstream en next-gen designs vullen elkaar aan. Het symbolische getal zeven definieert de natuurlijke flow in een boekenkast. Gezelligheid betekent koffietijd, de kopjes stapelen zich vanzelf op. De anatomie van het skelet komt terug in een stoel. Eerst bekijken, dan pas zitten. Kortom, aan nieuwigheden geen gebrek.

Wie kent ze niet, de Lazy Sack en de Summer Sofa van Zuiver. Een restyling in een trending stof en monochrome kleurstelling maakt ze weer helemaal uptodate.

Maar dan al het andere nieuws! Model Oolong met zijn ronde letters typeert de fauteuil treffend. Het vlakke frame (eikenfineer) vloeit over van poot naar arm en rug. De doorsnee rugleuning is vervangen door een cilindrisch kussen. Tip: eerst de fauteuil rondom bekijken, dan pas gaan zitten.

De pakkende modelnamen klinken als titels voor het verhaal achter het product. Brew voor de vloerlamp verwijst naar de stapels koffiekopjes. Even genieten van een momentje voor jezelf. Dat verklaart ook de latte-kleur.

Seven voor de kast is een kwestie van bochten tellen. De flow van lijnen verloopt via zeven rondingen. De richting staat open, want je kunt de Seven horizontaal en verticaal positioneren. Hoge kast is dressoir.

‘Eerst kijken, dan zitten’ geldt ook voor de Babington stoel van Dutchbone. De verbinding van de achterpoot aan de rugleuning doet denken aan een skelet. Om precies te zijn, aan de epifyse, de afgeronde vorm van gewrichtsbotten. Wat een idee: de anatomie van mens en dier als natuurlijke inspiratiebron.

Meestal wordt er naar flora en landschappen gekeken. Neem bijvoorbeeld het salontafel-setje met de veelzeggend naam Isla. Het ontwerp gaat terug naar Halong Bay met zijn unieke eilandformaties en berglandschappen. De tafels zijn gemaakt van massief rubberhout met eiken fineer. De stevige poten lijken uit het blad te groeien. Isla is een ontwerp van Pepe Valenti (2000), de winnaar van de Zuiver Design Scholarship 2023. Sinds 2017 selecteeert Zuiver een student die het hele designproces van nul tot commercieel eindproduct doorloopt – real live bij een van de fabrikanten. Voor het Isla-setje was de stageplek Vietnam, onder auspiciiën van Caroline van Velse, Creative Director van Zuiver. Mainstream meets next-gen design en vice versa.

zuiver.com
dutchbone.com