Online designed

Je verwacht nieuwe modellen voor in- en outdoor.

In Brussel worden inderdaad twee nieuwe stoelen en een tafelconcept gelanceerd. Het laatste wat je verwacht is een online configurator. De wereld van de groothandel ligt onder handbereik. Je creëert de ideale tafel voor het oog van je klant.

Om met de indoor stoelen te beginnen: Brace en Bruce zijn een ontwerp van Cas Moor. De vormgeving kun je typeren als luchtig organisch. Zij draait om het spanningsveld tussen functionaliteit en ruimtelijkheid, tussen materie versus transparantie. De stoelen beantwoorden aan het organische trendbeeld. De ronde lijnen en gebogen vlakken visualiseren sowieso comfort. Form follows function. De onderlinge verhoudingen gaan voor transparante interieurbeelden. De stoelen bieden doorkijkjes in de ruimte. De zitting en rugleuning staan bijzonder ver uit elkaar. Het zitvlak lijkt boven de poten te zweven. Van achteren bekeken, lijkt het rugvlak de achterpoten amper te raken. Toch is de luchtige constructie stabieler dan je verwacht. Form follows durabilty. Brace en Bruce bestaan als eetkamerstoel en lounge-fauteuil. Het verschil tussen beide modellen zit ‘m in de (on)gestoffeerde rug. Het eiken bestaat in 7 kleuren, de stoffen zijn à la carte.

De opties bij het nieuwe tafelconcept zijn veel en veel groter. Bladen van hout, keramiek en stone-look, tafelvoeten van hout, metaal en stone-look, in alle geuren en kleuren, op maat tussen 1 en 3 meter lang en 80 en 120 cm breed. Vandaar Table-ID 2.0, een upgrade of re-launch van een eerdere styling-tool. Castle Line stelt de online-configurator ter beschikking van haar klanten. Je hebt dus de keuze: hou je het ontwerpen in eigen hand of laat je eerst de consument zijn gang gaan;

Voor outdoor-is een concept ontwikkeld dat draait om de mix van drie materialen: teak met touw en stof. Tussen de stalen zit zelfs een outdoor-proof teddy stof. Deze collectie is uit voorraad —dus snel — leverbaar.

castle-line.be