Slaapkamer? Woonkamers!

Een Scandinavische aanwinst op de beurs: Cinall uit Denemarken. Bij insiders gewaardeerd om de massieve slaapkamers.

Maar Cinall kan en wil meer. Meer bekendheid genereren in de Benelux. Meer naam maken met de totale interieurcollectie. Designed in Denmark – made in & for Europe. Hier wil Cinall in België en Nederland een inhaalslag maken.

De Deense roots zie je terug in de collectie van Cinall. De KD-meubels zijn 100% massief grenen-, beuken- en eikenhout, vaak in combinatie met leer, roestvrij staal, glas en — nieuw — webbing. Bij Cinall houdt duurzaamheid ook verband met ‘generaties’: het doorgeven van de vakkennis én de meubels van generatie op generatie. Dit heeft alles te maken met de afwerkingsgraad en de flexibiliteit van de collecties.

Je zit dat terug in de knock-down aanpak. Een garderobekast monteren? Dat lukt binnen 60 minuten. Hoe? Gewoon de instructies in de online-video (5 minuten) opvolgen. Wat een verschil met een papieren handleiding en een low-budget montage (beslag).

De meubels showen aan alle kanten het gelamineerde hout, met de typische vingerlas. Houten poten onder een kast zie je van vorm veranderen: het vooraanzicht verandert van 2-D onderaan naar 3-D bovenaan. Dergelijke elementen geven de collectie een ambachtelijk cachet.

Cinall hanteert het module-model voor de programma’s. Neem de kastcollecties. Je begint met de buitenmaten van de modules en eindigt met de plaatsing van de kast in de ruimte. Hangend aan de muur of staand op poten, een plint of een podium, tegen de muur of vrij in de ruimte. (Alle kasten zijn met een achterwand afgewerkt.) De indeling, invulling en aankleding van de kasten biedt een enorme vrijheid – vanuit praktisch en esthetisch oogpunt. De opties gaan behoorlijk ver.

Idem dito bij de slaapkamers. Bij alle bedden is ruimte voorzien voor een extra opberglade. Alle staande en zwevende nachtkastjes laten precies genoeg plaats vrij.

In de categorie kleinmeubelen vind je vooral multifunctionele items. Het bureautje Comma kent twee varianten: om zittend of staand te werken. Een andere blikvangers is het modulaire garderobe-rek: je kunt het willekeurig indelen met kleerhangers, een passpiegel, een of twee legplanken.

Moduleren betekent flexibiliteit vooraf en achteraf, na verloop van tijd. Ook dat is een vorm van duurzaamheid.

cinall.dk