Winterwarme schaapjes

“Hoe komen we de winter door? Met betaalbare energiebesparende maatregelen!”

Daar weet Van Buren Bolsward alles van. Met een schapenvacht en/of warmwaterkruik aan je voeten. Net als vroeger, back to basics. Het behaaglijke gevoel van puur natuurlijke warmte.

Het familiebedrijf Van Buren Bolsward (°1861) is de enige resterende schapenvachtlooierij in Nederland. De ruwe huiden en vachten worden nog op ambachtelijk wijze gelooid: een proces van weken.
Schapen kun je niet over één kam scheren, de vacht verschilt per ras. Het bergschaap met zijn gekrulde vacht past perfect in het tactiele trendbeeld. Dit is echt, niet nep. Andere vachten scoren met hun puur natuurlijke kleuren zoals het blauwachtige grijs van de Blauwe Texelaar of de gemêleerde schakeringen van het IJslandse schaap. Sommige vachten worden met natuurlijke pigmenten geverfd, bijvoorbeeld in tijdloze aardtinten en —nieuw — het modieuze paars en lila.
De huiden en vachten dienen als kleed op de vloer, in de bank of over de stoel. Dat voelt én doet goed. Of ze worden verwerkt in decoratieve interieurobjecten of gebruiksvoorwerpen. Voor de komende winter haalt Van Buren Bolsward de warmwaterkruik van stal. Hij is bekleed met lamsvacht, waardoor hij een langdurige en gelijkmatige warmte afgeeft. Dus kan de thermostaat meteen wat lager. Als dat geen succes wordt…!

https://vanburenbolsward.nl/