All-over upgrading

De Italiaanse flair met ‘marmer’ of in ‘noten’: alles wijst erop dat Evan bezig is met een upgrading. De design-optiek is meer geraffineerd uitgewerkt met fraaie details, bi-materialen en bi-colors. Het gaat om de looks.

Neem het programma Notte. De trendy ‘Italiaanse’ mix van matzwarte lak, travertin en marmer is vertaald in look-alike melamines. De MDF-fronten hebben een verticaal ingefreesd lattenprofiel. Dat suggereert massief hout. Idem dito voor de zogenaamde nerftekeningen op de kasten. De smalle open vakken zijn fijntjes uitgelicht. Voor de tafel en de kasten kun je opteren voor (top)bladen in een marmer- of travertin-look.

De lichte notenkleur van Giorno verwijst ook het Italiaanse design, weliswaar in een totaal andere stijl. Zo verfijnd de kasten, zo massief de fronten met hun zogenaamd brede ‘houten planken’. De vitrinekast typeert Giorno misschien het beste. Zie de asymmetrische vlakverdeling met een open nis die alternerend gepositioneerd is: boven op de rechterhelft, onder op de linkerhelft. De kwintessens is zondermeer het horizontale continuüm: de handgreep-kastplank- handgreep vormen een doorlopend, aaneensluitend geheel.

http://evan.be/