Geografisch houtsnijwerk

De kaart van een land, wijnstreek, eiland, baai of de Noordzeekust. De stadplattegrond van Antwerpen, Marseille, Bielefeld of Venetië.

Hoe exclusief kan een landkaart nou zijn? Laat dat maar aan Cutting Brothers (Canada) over. Zij maken 3-d landkaarten van hout: geografische houtsnijwerken, bedoeld als kunstwerken aan de muur.

Het idee is ontstaan uit de liefde voor geografie. De kaarten worden met een lasermachine uitgesneden, ieder (hoogte)lijn van de originele kaart zie je in 3-d perspectief terug op de houten wandkaart. De 17 formaten lopen op van 30,5 x 20 cm naar 152 x 61 cm.

Sinds het begin in 2018 is het portfolio uitgebreid naar kaarten van landen, steden, eilanden, baaien, wijnstreken, rivierlopen (bv. de Oberrhein), kustlijnen en meer. Er zitten ook kaarten van jachthavens, vliegvelden, golfterreinen, havens (Zeebrugge) bij. Er komt geen einde aan. Cutting Brothers wil de hele wereld wel in 3-d wandkaarten uitbrengen.

In Brussel worden o.a. de kustlijn van De Panne naar Knokke-Heist, de Kanaaleilanden en de Atlas Des Grands Vignobles De Bourgogne (regio Cote de Beaune en Cote de Nuits) uitgebracht. Zit je kaart er niet bij? Wie weet wat Cutting Brothers voor je kan betekenen.

Alle kaarten worden in Canada gemaakt en vanuit een centraal magazijn in in Duitsland door heel Europa geleverd.

https://www.cuttingbrothers.de