Artistieke metamorfoses

De decoratieve interieurtrend brengt monotone wanden tot leven. Daar weet Atlas Wallcoverings alles van.

De collectie heeft zo’n hoge vlucht genomen: van naadloos, kamerbreed behang tot akoestische wandpanelen, waterproof wandbekledingen en bedtextiel. Nu is het tijd om naar andere afzetkanalen te switchen, naar de distributie via woninginrichters en andere interieurspecialisten.

Stel je voor: een complete muur behangen met een microscopische opname van het oxidatie-proces (Destiny-collectie). Je kunt alle stadia volgen, het grillige verloop van metallic blauw tot roestbruin. Of antieke Marokkaanse tegels gemoderniseerd tot een Westers tegeltableau. Van abstract tot figuratief, natuurlijk of buitenaards, voor de babykamer of een high-end resort, het assortiment is zo gevarieerd dat er voor ieder iets te vinden is. Je belandt in de wonderlijke wereld van kleuren, motieven en texturen.

Alle kunstwerken worden digitaal ontworpen, in de in-house studio. Het creatieve proces lijkt op het experimenteren met digitale collages: van foto’s, patronen en achtergronden.

Om een idee van de producten te geven: behang van 13 meter breed en 4,60 meter hoog, uit één stuk. Het moet lukken om dat met twee mensen aan te brengen. Keramische tegels en panelen (3,5 mm dik) voor de keuken, badkamer en waarom niet, het zwembad. De meest saaie wand kun je transformeren tot een monumentaal kunstwerk. Digitale schilderijen op Dibond® of plexiglas, maar nooit op canvas. Zelfs de vloeren en het bed ontkomen niet aan deze kunstzinnige decoratietrend.

https://www.atlaswallco.com