From nature to furniture to magic

In Brussel vond de wereldpremière van de nieuwe merknaam plaats:

GoEs is de collectie van het voormalige MS&Wood uit Bosnië. GoEs spreekt meer tot de verbeelding, want is Grieks voor magie: de metamorfose van natuurlijk hout naar massieve meubels, van meubels naar magie. Daarmee is niets te veel gezegd. Het gebogen hout lijkt wel geboetseerd. De upgrading van traditioneel vakmanschap met state of the art technieken resulteert in de meest wonderlijke creaties. “De vraag is niet wat we doen, naar hoe we het doen.” Hoe is dit ontworpen? Hoe is dit gemaakt? GoEs zoekt continu de grenzen van het natuurlijke materiaal en de houtbewerkingen op.

Neem bijvoorbeeld de lounge-fauteuil Alpha (design Stefan Bigi): de armleuningen vormen een continuüm met de achterpoten. Of de stoelen Elle en Air (design Nataša Perković).

De collectie omvat o.a. stoelen, eet- en bijzettafels, fauteuils en dressoirs. GoEs gebruikt voor al zijn meubels een minimum aan hout en liefst geen ander beslag. Het hout is in principe altijd verlijmd. Schroeven worden enkel gebruikt voor zover ze strikt noodzakelijk zijn.

https://www.goes.ba