Bol versus hol

De organische trend kent meerdere gradaties, van een afgeronde hoek tot 3-d bolronde contouren, van een subtiele welving tot een grote bocht

Zet je de bank op stiletto pootjes, dan krijg je een elegant model als Clipper. Haal je uit een maantje uit een volle maan, dan krijg je een speels model als Lunar.

Clipper valt in de categorie ‘subtiel 3-d organisch’. De rug/armleuning zijn lichtjes bolvormig, alle lijnen en hoeken zijn soft afgerond. Het hoekelement verloopt via een holle bocht. In de long-chair komt het organische design maximaal tot zijn recht, de omtrek verloopt in één vloeiende beweging. De stof maakt de bank. Inderdaad, de chenille is opgefleurd met een abstract reliëfdessin op het grondvlak. Daardoor krijgt de elegante bank meteen een exclusieve look en feel.

Lunar is een heel andere categorie. De cirkelvormige zitting is als het ware uitgehold. Die uitsparing transformeert Lunar tot een alternatief model. De contouren van de poef en van de zitelementen sluiten op elkaar aan, hoe dan ook. Bol past in hol, hol omringt bol. Dat wordt spelen: zus of zo, of nog anders?