Hybride varianten

Reliëffronten zijn de nieuwste meubelmode. Waarom het ribbelprofiel niet verder doortrekken?

Geometrische tafelbladen zijn van alle tijden, organische contouren zijn helemaal van nu. Waarom geen universele, hybride vorm bedenken? Theuns heeft een eigen wending aan interieurtrends gegeven. Napoli werd door Jan en alleman geprezen, inclusief door de Balthazar-jury. Zij heeft het programma uitgeroepen tot laureaat in de categorie ‘Best of Belgium’.

Wat Napoli zo bijzonder, zelfs uniek maakt? Om te beginnen de kasten. Het verticale ribbelprofiel loopt van de fronten, de hoek om, naar de zijkanten door. Het latjesreliëf is uit massieve eiken platen gefreesd. De kasten kunnen op schuinstaande, zwartmetalen pootjes staan. Ze bestaan in twee standen. Hoe minder wijdbeens, des te hoger ze de kast van de grond tillen. Het alternatief is de kast op een plint zetten of aan de wand hangen. Een praktische blikvanger is de open wijnbar: een rek voor de glazen en de flessen, geïntegreerd in de inham in de hoek van de kast.

Het ribbelpatroon van de kasten komt terug in de wandpanelen. Deze zijn in het bijzonder berekend op het hybride werken. Niet iedereen heeft thuis een kamer vrij voor een thuiskantoor. Het bureaublad aan de wand is een handige en elegante oplossing.

Wat de eet- en salontafels Amalfi zo bijzonder maakt? De zeshoekige bladen met hun afgeronde hoeken. Deze hybride vorm berust op twee praktijkervaringen. De zeshoek combineert de voordelen van een rechthoekige en een ronde tafel. Op een beperkte ruimte heb je zes ruime zitplaatsen. Daarnaast biedt de combinatie van de hexagoonvorm met de afgeronde hoeken een dubbele garantie tegen transportschade. De hoeken van de tafel zijn namelijk niet de uiterste hoeken van de verpakking.

https://www.theuns.be