Modulair dus flexibel

Nieuw op de Meubelbeurs Brussel: Fantasia Light Designers. De naam zegt alles:

je kunt je fantasie de vrije loop laten als het om verlichting gaat. Alles draait om modulariteit en flexibiliteit. De tijd van monumentale, dominante armaturen lijkt voorbij. De trend verschuift naar ingetogen, subtiele lichtobjecten. “Voor minimalistisch design is aluminium het aangewezen materiaal. Dat is precies ons vakgebied.”

Eén van de highlights is het Infinitus railsysteem dat opvallend onopvallend is. Alle techniciteit van de rail is namelijk onzichtbaar in een slank profiel weggewerkt. Vrijwel alle spots en pendels uit het Premium en het Deco-assortiment zijn compatibel met het Infinitus-systeem. Vergis je niet, dat zijn honderden modellen. Je moet hoogstens de plafondkap vervangen door een track-adapter. De railconstructie kun je strak tegen het plafond monteren of aan staalkabels ophangen.

In principe werkt Fantasia een armatuurdesign uit tot een modulair concept. De Orbit-serie is een mooi voorbeeld: de multifunctionele opties hebben gelijktijdig een optisch effect. Ga je voor de grote, de mini, de schijnwerper of de decoratieve lens? Hoe smal of breed mag de lichtbundel zijn? Gaat je voorkeur nu uit naar accenten in zwart, wit, goud of chroom? En later liever anders? De modulaire samenstelling betekent vrij configureren. De bollamp transformeer je zelf tot een spotlight, en omgekeerd. Losdraaien, een element vervangen en vastdraaien. Dat is ook een vorm van verduurzaming.

Zelfs als modulaire vrijheid technisch geen optie is, dan nog heb je de vrije hand om de armatuur lichtjes aan te passen. Zo kun je de spiraalpendel Boa een beetje uitrekken.

Deze selectie illustreert de diversiteit en actualiteit van het assortiment. Fantasia volgt interieurtrends op de voet. Verlichting volgt het meubilair, meubilair vraagt een perfecte verlichting. Verlichting kan een interieur maken of breken.

fantasia.be