Trendbreuk

Eindelijk in Brussel: Tenzo uit Zweden. Opgericht in 1934 en o.a. bekend om het legendarische Malibu programma.

In 1998 betekende dit kleurrijke retro-design het begin van de internationale doorbraak. Nu belooft 2024 een nieuwe trendbreuk te worden. Naast de huidige collecties in gelakt MDF en melamine, komt Tenzo ook met fineer! De kick-off vindt plaats in Brussel met het kastenprogramma Bali en de tafels Taco (rond) en Cox (ovaal). Je hebt de keuze uit licht naturel of donker gerookt eikenfineer.

De stijl is helemaal anno nu: het latjesprofiel op de fronten, de subtiele handgreep, de zwevende constructie door het verfijnde, metalen onderstel. Bali onderscheidt zich onder andere door het afwerkingsniveau. Het kastinterieur is volledig gefineerd, dus inclusief het rugpaneel.

Verder komt de langverwachte kastmaat voor de Benelux eraan: in Brussel wordt een groter dressoir van 234 cm breed geïntroduceerd.

Het spreekt vanzelf dat Bali een modulair, knock-down programma is. Maar wie weet, verandert dat in de (nabije) toekomst …? Kunnen de kasten voortaan kant-en-klaar gemonteerd geleverd worden (tegen een meerprijs)? Dat is nog (even) afwachten. Wel staat vast dat alles uit voorraad leverbaar is, dus onveranderd binnen 1 – 2 weken in huis.

Dat Tenzo juist nu acte de présence in Brussel geeft is geen toeval. Bali is gemaakt voor de Benelux-markt met zijn gevarieerde meubellandschap.

tenzo.se