Modulair en solitair

Het nieuws bij De Eekhoorn gaat deze keer twee kanten op.

Enerzijds modulaire wandkasten, anderzijds solitaire meubelstukken. Hoe dan ook, ze zijn beeldbepalend voor je interieur.

Neem de wandkasten-programma’s. De vtwonen Modulair is het toonbeeld van minimalistisch design. Strak, vlak en compact. De fijngebouwde constructie is uitgevoerd in gematteerd eikenfineer met een verticaal nerfpatroon. Het programma bestaat uit slechts zes modules; de lagere elementen kun je stapelen.

Basu van WOOOD Exclusive spreekt een heel andere vormentaal: een alternatieve interpretatie van de Scandinavische stijl. Effen fronten worden onderbroken door vrij forse, halfronde greeplijsten. Deze kasthoge profielen gaan over in kastdiepe draagprofielen. Bij de hoge kast is de greeplijst asymmetrisch gepositioneerd. Dat het uitgangspunt Scandinavisch is, blijkt uit het massieve grenenhout. De trendy invalshoek heeft finishes als dust (mistgrijs), moss (mosgroen) en mud (groenbruin) opgeleverd. Plus als extraatje, een marmer-look inlegblad op het tv-dressoir.

Beide woonkastenprogramma’s zijn 100% Dutch Furniture, want designed and made in Zwaag, Noord-Holland(NL).

Bij de solitaire meubelstukken springen vooral de eettafel Smooth en de fauteuil Tiwa eruit. Het design valt in de categorie ‘blown-up’: de bovenmaatse driepoot onder tafel, de giganteske contouren van de fauteuil. Dergelijke solisten plaats je in het middelpunt van de ruimte.

deeekhoorn.com