BRUSSELS BY NIGHT: A dream comes true…

Slaapcomfort is een wereld apart. Dit nicheproduct is het vakgebied van specialisten.

Sinds 2007 vinden zij elkaar in hal 6. Dit jaar belooft Brussels by Night weer een droom van een slaapbeurs te worden. Het selecte aanbod is er op alle vlakken op vooruitgegaan. Eerst het niveau, daarna de aantallen.

Even een flashback: vorig jaar is de kwaliteit van het aanbod aangepakt. De lat is hoger gelegd, terug op het peil van het midden tot hoge segment. We wisten dat deze strategische maatregel gevolgen voor het aantal exposanten zou hebben. Dat neem je op de koop toe, de dip zou tijdelijk zijn. Onze droom was en is: een kwalitatief interessant aanbod presenteren. Dan volgt de rest vanzelf.

Dat is inderdaad gelukt. Voor ons was Brussels by Night 2022 geslaagd omdat er een duidelijke stijging van kwalitatieve exposanten was. Gelukkig was het voor de meeste van hen een groot commercieel succes.

We zijn nu een jaar verder. Onze droom is sneller en beter uitgekomen dan verwacht. Want hoe ziet Brussels by Night er dit jaar uit? Zo’n 3500 m² is bezet versus 3085 m² vorig jaar. Het aantal exposanten is gelijk gebleven, maar is deels anders samengesteld. Bij de vertrouwde namen zie je bv. Polypreen, Van Landschoot, Mahoton en Key West Bedding. Revor heeft zijn kleine standje van vorig jaar opgeschroefd naar de oorspronkelijke grootte. Bekende namen zijn terug van (even) weggeweest zoals Nill Spring, Haarhuis & Jansen, Hukla en Hilding Anders! Onder de nieuwe namen vind je o.a. Aya of Sweden, Dauny (NL) en Arctic Living (NL). Los van deze verschuivingen, blijft het gedroomde niveau in stand.

Met Brussels by Night is het niche-aanbod niet compleet, Verspreid over de Meubelbeurs staan meer slaap-gerelateerde collecties. Zij krijgen een platform in The Woods: een overzichtstentoonstelling van het slaapkameraanbod in de andere hallen. De producten staan geëtaleerd in een bosrijk decor. Zij nodigen je uit voor een kijkje bij de exposant. Denk bv. aan Vipack, Poldimar, Alcos, Glam-more, Forte, Belgian Sleep Systems, Bega.

Het kloppende hart van Brussels by Night is de Bar ─ in een nieuwe setting, op een nieuwe, meer centrale plaats. Hier kun je even bijkomen en bijkletsen onder genot van een gratis drankje en hapje.

Alles bij elkaar genomen durven we rustig te zeggen: Brussels by Night overtreft onze stoutste dromen! En we blijven verder dromen…

meubelbeurs.be/over/brussels-by-night