TRENDBEELDEN

De Meubelbeurs Brussel geeft een voorproefje van wat je te wachten staat in 2024 en daarna.

Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen? Daarvoor kun je bij de individuele exposanten terecht. Zij presenteren down-to-earth een marktconform aanbod. Maar wat hangt er in de lucht? Wat speelt er mee? Wat is het grote plaatje? Dat presenteren we via de trendbeelden in de passages tussen de hallen 3 tot met 6.

De rode draad is ‘groen’. Furniture is Furnature! Je wandelt in de Urban Jungle van trend naar trend naar trend. Dit plant-aardige decor confronteert je met de natuur. Dat is de bron van het leven op onze wereldbol. Daar liggen de roots van onze branche.

Net als in de natuur, wisselen de meubelseizoenen. Ook hier zie je die veranderen: seizoenen worden langer. De kortstondige meubelmode is passé, is geëvolueerd naar een stijltrend. Binnen een stijl zie je accentverschuivingen. Voor de komende tijd hebben we er drie gedistilleerd. Iedere stijltrend verwijst op een eigen manier naar de natuur.

EXCESS CHIQUE
De basis is tijdloos klassiek. Classic Color baadt in een sfeer van de ruige natuur en rustieke idylle. Het plattelandsleven is een groot goed. De natuur is een wonderbaarlijke wereld. Waar het hart van vol is, loopt het interieur van over. Dat is overdadig ingericht met pronkstukken.
De klassieke kleuren refereren aan de aardse geneugten uit de natuur: het wijnrood in je glas, het nachtblauw van de hemel en het emerald-groen van de edelsteen. De materialen zijn de luxe pareltjes uit natuur: donker mahonie en walnoot. De stoffen gaan juist tegengestelde richtingen uit: een stoere visgraat versus een luxere velours.

PEACEFULLY CURVED
De vormentaal is ronduit organisch. Peacefully Curved verwijst naar de natuur als archetypische moeder. Dat roept associaties op met soft, warm, knus, geborgen en veilig. Je levens- en woonstijl draaien om cocooning (indoor en outdoor) en wabi sabi. Groen in huis en (zicht op) een stukje buitenlucht doen wonderen. Je gaat voor de sensorische ervaring, met alle zintuigen genieten. Niets in de natuur is symmetrisch of perfect. Hetzelfde geldt voor je interieur. Wat een rustgevende gedachte! Vandaar het lichte kleurpalet: warming chalk, neutrals, mellow peach, mint en lavender.

COLOR INFUSION
In de natuur zijn extremen en paradoxen volstrekt normaal. Contrasten harmoniëren met elkaar. Color Infusion gaat in de eerste plaats over de overweldigende kleurenpracht uit de natuur. De wereld van felgekleurde bloemen, kakelbonte vogels en vers fruit. In het interieur staan funky kleuren best gewaagd. Ze nodigen uit om ermee te spelen, te experimenteren. Ga je voor 100% uni of colour blocking? Matching kleuren als lime en pink voeren de boventoon. Ze doen je wegdromen naar andere tijden en verre oorden.