Technisch – esthetisch

Een technisch hoogstandje, grootsere elementprogramma’s, een knipoog naar het verleden, de focus op wat er nu allemaal speelt.

De Mecam-groep heeft niet stil gezeten.

Het belangrijkste nieuws bij Mecam is van technische aard. De elementenprogramma’s Puma en Qubo bieden namelijk een vrij unieke relaxoplossing aan. Een compacte Herz-Waage in combinatie met de Wall-Away! De hart-in-balans stand en zijn voordelen zijn algemeen bekend. Maar heb je genoeg ruimte vrij voor de bank? Of moet je die eerst vrijmaken? Normaliter lig je in die positie erg ver de kamer in. Dat nadeel heeft Mecam opgelost: de Herz-Waage mechaniek is gecomprimeerd. Dat scheelt ruimte en geschuif! Nu is deze relaxfunctie veel interessanter en toegankelijker. Hij kan in alle zitplaatsen van Puma en Qubo toegepast worden. Verder blinken beide programma’s uit in het aantal elementen. De keuze is enorm.

Neostyle richt zich deze keer op de look en feel. Model Stone spreekt vooral het jong-van-hart publiek aan. En hoe! Uitspraken als ‘wat schattig, lief, knus’ zeggen genoeg. Retro en rond zijn hot. Je zou het misschien niet verwachten, maar Stone is een modulair programma. Het design inspireert om speelsere combinaties te maken. Beperk je je tot één armleuning, dan valt haar karakteristieke vormgeving des te meer op.

Model Sunny is de gesofisticeerde tegenhanger van Stone. De zitting is manueel of elektrisch uitschuifbaar. Zo luchtig en strak het kader, zo volumineus de zitting. De paar verticale naden in de rug zijn een knipoog naar klassiekere stijlen. Sunny is opgezet als een bankstel. Daar horen een lage dames- en hoge herenfauteuil bij. Anno nu is er een relaxfauteuil aan toegevoegd.

De trendy, hoogpolige bekleding loopt als een rode draad door alle collecties heen. Zulke stoffen passen in het nostalgische tijdsbeeld, de hang naar de ‘ouderwetse’ gezelligheid.

mecamgroup.be