Het eeuwige herleven

Een coating als een oplossing voor de bergen afval?

Als een duurzaam design-concept? Als het refurbishing medium voor meubels en interieurs? Kortom, Herleven is een never-ending eco-story.

De coating is gemaakt van afvalstromen zoals beton, leer, jeans, wijnkurken. De afgedankte materialen worden gerecycled, vermalen en vermengd met een bio-based bindmiddel (topsecret). Zij kan op vrijwel iedere ondergrond worden aangebracht: schuim, hout, leer, you name it. Plastic en glas zijn lastiger. Monobloc banken hoef je niet te stofferen, kun je rechtstreeks coaten. Beschadigde meubelstukken kun je met een nieuwe coating refurbishen, keer op keer.

De coating is eindeloos toepasbaar, met name in de project- en hospitality-markt. Zij bestaat in diverse kwaliteiten: soepel en soft of rigide en bikkelhard; indoor of outdoor proof; bestand tegen chemische stoffen; geschikt voor normaal, intensief of zwaar gebruik. Je kunt er werkelijk iedere vorm en alle formaten mee afwerken. Je zit niet vast aan (zit)meubelonderdelen of industriële maten. The sky is the limit. Er gaat een wereld voor je open. Die wereld zal duurzamer zijn.

De high-end coating wordt onder de Nederlandse merknaam ‘Herleven’ op de markt gebracht. Het product is een coproductie van Prustitas uit Litouwen en de Nederlandse partner Cooloo Endless Life®. In Brussel kun je een voorproefje van de eindeloze mogelijkheden zien.

herleven.eu