De beurs staat!

Vanmorgen stipt om 09.00 uur was het zover: de Meubelbeurs Brussel ging van start.

We heten iedereen van harte welkom en wensen iedereen goede zaken. Let’s GO for it!

Het aanbod laat in ieder geval positieve ontwikkelingen zien, zowel kwantitatief als kwalitatief. De beurs is met 5.000 m² vergroot. Brussel mag zich met recht en rede de Benelux-beurs noemen. De verhouding tussen Belgische (81) en Nederlandse (67) exposanten neigt naar fifty-fifty. De exposanten-mix wordt überhaupt internationaler, Europees breed met name door de opkomst van Scandinavische bedrijven. Ook is de beurs representatiever wat de verschillende product- en marktsegmenten betreft. Zo staat er gelukkig weer een groter aanbod slaapcomfort. Zo leeft de contractmarkt bij meer exposanten, gezien hun animo voor het contract-label op hun stand.

Wat is Brussel zonder de extra’s: meer inspiratie, meer sfeer, meer gezelligheid en plezier ─ en niet te vergeten, ieder jaar nieuwe initiatieven.

Om te beginnen: de ECO-Stories. Zij vertellen het verhaal over de duurzame visies en maatregelen van de exposanten. Je hebt er al een paar kunnen lezen op de BLOG. Op de beurs kun je je licht opsteken bij de andere exposanten. Je herkent ze aan het ECO-STORIES label op hun stand. Laat je verrassen. Neem de informatie mee over het vergroenen van je product, je bedrijf of interieur- en hospitality-project. Lees over de co2 calculator van koolstofopslag voor houten meubelen. Of verdiep je in de tweejaarlijkse Circular Business Awards. Misschien een idee om je eigen circulaire bedrijfsmodel in de kijker te zetten?

Een tweede initiatief is de Press-reading corner in hal 3. In een gezellige leeshoek, kun je ongedwongen verschillende meubelvakbladen uit heel Europa doorbladeren.

Tenslotte de Bourgondische factor. De beurs heeft de catering-faciliteiten uitgebreid en geperfectioneerd. Je kunt terecht bij de Foodtruck in hal 3 (Pain Quotidien) en in Hal 5 bij het gerenoveerde restaurant Brasserie 58, het Thai Café, Picobello (pasta en panninis) en de BE-shop minimarket.

We raden je zeker aan je onder te dompelen in het Furniture is Furnature thema. Proef de sfeer. Wandel door het trendbos in de Passages. Geniet van de live Art performances. En als het kan, kom naar de uitreiking van de vernieuwde Brussels Balthazar Awards, dinsdagavond om 19u30. We hopen dat iedereen de beurs met een tevreden gevoel afsluit. We all WENT for it!

 

Als je je beursbezoek wil voorbereiden, kun je hier de plattegrond bekijken.