CONTRACT IS THE CHANCE

Interieurinrichting is overal serious business geworden.

Je merkt dat aan de inrichting van woningen, hospitality-accommodaties, openbare ruimtes, kantoorprojecten, woon-zorgcomplexen, instellingen, … Naast de private woningrichting, neemt de project-inrichting een hoge vlucht.

De Meubelbeurs Brussel faciliteert deze marktontwikkeling. Daarvoor hebben we in 2016 het Contract-label geïntroduceerd: een kenteken voor exposanten die zich toeleggen op de project- en hospitality-markt. We werken met een Contract-signalisatie, routing en screening. Als bezoeker weet je meteen bij wie en waar je terecht kunt voor je project. Dit plan van aanpak werpt nu zijn vruchten af.

1 : 3 exposanten
De cijfers van dit jaar weerspiegelen de fenomenale groei van het contract-segment: we zitten nu op 65 exposanten, een stijging van 30% t.o.v. 2022. Bijna één op de drie exposanten richt zich op de contract-markt. Hun aanbod loopt uiteen van meubelen, slaapcomfort, bedtextiel, verlichting, decoratieobjecten, vloerbekleding enzovoorts.
De contract-bezoekers blijven nog achter bij de contract-exposanten: de circa 3.000 project-inrichters vertegenwoordigen 16,5 % van het totaal aantal bezoekers.

Volgend jaar willen we nog meer inzetten op de contract-markt. Onze ambitie is nog meer project-specialisten te kunnen presenteren en aan te trekken. Daarom willen we álle exposanten sensibiliseren voor de contract-markt. Daar liggen kansen, laat die niet liggen, pak ze met beide handen aan. Ook willen we nieuwe vakspecialisten aantrekken.

Een groter, representatiever contract-aanbod maakt de Meubelbeurs meteen interessanter voor project-inrichters en interieurarchitecten. Dat moet algemeen bekend worden! Dat brengt de zaak aan het rollen. Van het een komt het ander. Dan gaat het crescendo!

Het contract-segment heeft de toekomst. Daar gaan we voor!