Mythische proporties

Het is maar net hoe je het bekijkt: zie je een angstaanjagend monster of een allerliefste knuffelbeer?

Vergeet de fantasy-films, BigFoot en Yeti geven een spetterende furniture-show. Het indoor-scenario verplaatst zich linea recta naar outdoor ─ op een enkele materiële aanpassing na. De after-party wordt een intieme, candle-light nocturne.

Volgens de Amerikaanse mythologie is BigFoot een reusachtig, mensachtig, behaard wezen. In films wordt hij vaak als een angstaanjagend monster neergezet. In Brussel wordt zijn zachtaardige kant uitgelicht: BigFoot is het maiden ontwerp van Frederik Delbart voor PassePartout. Het model maakt inderdaad een huge & soft impact. Design en comfort gaan hand in hand. De grootste uitdaging: zulke oversized kussens én toch zo’n strakke zit. Rug en zitting zijn twee aparte entiteiten die een harmonieuze eenheid vormen, volledig in elkaar opgaan. De ronde proporties lijken vanzelfsprekend ─ totdat je ze tot in de kleinste details uitdiept. Tip: volg de rondingen en de naden. Het puntje op de i: de puntige hoekjes van de kussens, die als spitste oortjes overeind staan. Dat staat zo lief, zo schattig! Waar het uiteindelijk om draait is natuurlijk het comfort. Je zit erin, maar zakt er niet in weg. De BigFoot zorgt voor een lekker steuntje in de rug.

Een gelijkaardig mythe doet de ronde over Yeti, de Afghaanse sneeuwman uit de Himalaya. Ook zijn imago heeft Frederik Delbart gecorrigeerd en getransformeerd tot een model, de Yeti fauteuil. De pootjes omklemmen de kuip: een knipoog naar de zachte klauwtjes van de sneeuwman. Ze houden je voorzichtig vast, met ingetrokken nageltjes.

Van de woeste bergen naar de tuin en terras: de buitenpoot van PassePartout. Ok, de scheidslijn tussen indoor en outdoor vervaagt. Maar met de modellen Dali en Salvador is die grens helemaal verdwenen. PassePartout heeft twee interieurtoppers gekloond: Saki en Mogador zijn een-op-een gedupliceerd. Enkel de stof, het schuim en de opbouw van de romp zijn verwisseld voor outdoor-proof kwaliteiten. Dali en Salvador zijn compleet overgestoffeerde banken – voor buitenshuis. Hè, wat is dit nou? Hoe kan dit? Op het eerste gezicht kan het verwarrend overkomen. Het blijkt te kloppen: het is een outdoor bank.

Al dat nieuws verdient een feestje. Traditiegetrouw op dinsdagavond, deze keer in een intieme, candle-light setting. (Na aanmelding is de entree vrij.)

passepartoutnv.be