Country & urban

De nieuwste collecties van Bauwens bestrijken het hele spectrum aan interieurstijlen: van idyllisch landelijk tot industriële loft en urban design. Hier geldt het adagium ‘van alle markten/stijlen thuis’.

Om op het platteland te beginnen: Piero ademt de nostalgische sfeer van een aloude boerderij. De schuren en stallen met hun zware schuifdeuren van grof hout en met het smeedijzeren beslag. De meubels hebben effectief metalen (op)hang- en sluitwerk met ‘klinknagels’. Het decor is romantisch ‘Scarlett oak’ genoemd. Handig om goed te bekijken: aan de kop van de ovale tafel heb je een volwaardige zitplaats.

Slaapkamer Phaedra herinnert eerder aan oude fabriekshallen, met industrieel metaal en afgewerkt hout. Hier verdient het hoofdbord extra toelichting: de achterwand is opgebouwd als een modulaire lambrisering. Je kunt het hoofdeinde links en rechts uitbreiden met een extra wandpaneel. Dat is een optie, geen must. Het nachtkastje kan evengoed alleen naast het bed staan. Maar een extra plankje met verlichting bij bed is eigenlijk nooit weg.

Slaapkamer Rosie valt duidelijk in de categorie ‘minimal’ of ‘urban design’. Maar dan de indeling van de garderobekast: de ene helft is voor haar/hem, de andere voor hem/haar, ieder met een eigen hang- en leggedeelte. Zo’n kastinterieur laat aan duidelijkheid niets te wensen over.

https://www.bauwens.be/