Otis vertelt

Otis is de nieuwste aanwinst in de Moome collectie. Dit is niet zomaar een elementenbank. Studio Segers vertelt het hele verhaal achter het design. Daarna bekijk je Otis met andere ogen.

Het uitgangspunt was een compact, universeel én betaalbaar design. De basis werd een soft-geometrische modellering. Door de afgeronde contouren komen de massieve zitblokken veel vriendelijker, sympathieker over. ‘Kom, ga lekker zitten.’ De vrij lage rug (60 cm) wordt ruimschoots gecompenseerd door hoge voorzetkussens, sier- en lendenkussens. Daarmee kun je je heerlijk op de bank, in de kussens nestelen.

Vervolgens de details: het aantal stiknaden is tot een minimum beperkt. In de hoeken is de stof als een enveloppe naar binnen gevouwen. Dat maakt de softe belijning nog krachtiger. Je hebt namelijk geen haarscherpe naden op de hoeken. De 5-cm hoge poten staan verdekt opgesteld waardoor je schaduweffecten krijgt. De donkere lijnen tekenen de zitblokken af, laten ze als het ware zweven.

Tot slot, de hamvraag. Wat maakt Otis zo bijzonder? “De extreme modulariteit: een vrij beperkt aantal elementen versus een maximum aan configuraties.” Van een tweezitsbank tot een riante lounge-hoek, alles kan. Met een vijfhoekige module kun je een ‘stompe hoek’-bank bouwen. De armen tellen vier opties, van een 36 cm breed blok tot een 7 cm rank model. Daarbij komt nog de enorme keuze aan stoffen en leer. Alles bij elkaar genomen is Otis dus zeer breed inzetbaar.

Zo basic en neutraal de vormgeving, zo quasi-onbeperkt de individuele invulling. Je wordt architect van je eigen interieur. Kortom, Otis is een goed verhaal.

https://www.moome.be/