Het eindigt anders …

Dik eindigt dun, recht eindigt rond, hoog eindigt lager. Die vormverandering tekent het nieuwste design bij PassePartout. Het grootste nieuws is dat de consument wél open staat voor recycling.

Tafel Bliss is geïnspireerd op de contouren van een surfplank, zoals de ronde staart en de hydrodynamische dikte. Het afgeschuinde blad loopt af van vier centimeter in het midden naar twee centimeter aan de kop. Hier is duidelijk sprake van een 100% massief blad.

Lounge-fauteuil Plectrum verwijst naar de vorm vanuit vogel- of drone-perspectief bekeken. Terug op de grond, valt de asymmetrische rug op. De twee segmenten verspringen van rug- naar armhoogte.

Bank Lotus is een strakke kubist met softe twist. Alle verticale lijnen eindigen met een lichte ronding. Dit detail valt pas goed op als je het model op enige afstand bekijkt. Of als je twee modules strak tegen elkaar zet: de armen sluiten niet volledig naadloos op elkaar aan.

Lest best, de bekleding maakt de bank. Bouclé-stoffen zijn de trend, garens van gerecycled PET zijn een extra argument. “Geloof het of niet, maar de consument is daar nu wél gevoelig voor.” Als dat geen grote stap vooruit is….

https://www.passepartoutnv.be