Nieuwe tak

Opvallend nieuws bij Mecam: de introductie van een  retro-designlijn – zonder de gebruikelijke relaxfuncties.

De bank is zoals hij is. Hier speelt de liefde op het eerste gezicht. Spreekt de vorm je aan? Dan ben je meteen verkocht.

Normaliter staan bij Mecam nieuwe modellen in het teken van relaxfuncties. Wat dat betreft is Lana een statisch model. De dynamiek is nu te danken aan de aerodynamische vormgeving. De bank ‘zweeft’ op antenne-achtige, hoge pootjes. De schelpvormige rugleuning is driedimensionaal gebogen. Zij volgt vanaf de zitting een convex profiel. Zij eindigt via een vloeiende beweging als armleuning in de niervormige zitting. De dynamiek komt het sterkste tot uitdrukking in de afgebeelde materialenmix: glad leer voor de rug, een hoogpolige structuurstof voor de zitting. Lana bestaat als twee- en driezitsbank en vaste hoekbank. De retro-fauteuils Luno maken de zithoek compleet. Hoewel ze in de slaapkamer of een andere ruimte ook niet zouden misstaan. Met deze retro-lijn boort Mecam een nieuwe markt aan.

De vertrouwde zitmeubelcollectie is aangevuld met eetkamerfauteuil Bolero. Dit model kan identiek aan de banken, worden gestoffeerd. Zodoende past de eethoek bij de zithoek. Bolero is op algemeen verzoek van de bestaande klanten ontstaan.

https://www.mecamgroup.be