Traditioneel zwartgebrand

Een nieuwe exposant: Prananatha. De naam verwijst naar de Aziatische oorsprong van de collectie. Vrij vertaald betekent het ‘iets wat je nog liever ziet’. Dat ‘iets’ kan zelfs uniek zijn: door het materiaal en/of de bewerking zoals het zwarte, gebrande suar-boomstamhout.

Het aanbranden gebeurt namelijk nog volgens de traditionele Japanse techniek, met de gasbrander. Het resultaat is een authentiek zwartgeblakerd, verduurzaamd hout. De koolstoflaag is geborsteld, geschuurd en geolied. Het resultaat is een ‘brandschoon’ gebrand tafelblad met een natuurlijk én ambachtelijk karakter.

Prananatha rust op drie pijlers: standaardcollecties, unieke items en maatwerk, zowel voor de residentiële als projectmarkt. Het assortiment bestrijkt de complete inrichting van huis en tuin: van een badkamermeubel tot outdoor lounge-sets; van een standaardtafel vanaf 150 cm tot een exclusieve boomstamtafel tot zes meter lang; van originele decoratievoorwerpen tot houten keukengerei. Het merendeel is uit voorraad leverbaar.

https://prananatha.be