Voel de Alpen

Voglauer wordt in één adem genoemd met de Alpen en zijn prachtige natuur. Massief hout zit in het DNA van het bedrijf.

De tijd heeft niet stilgestaan. De nieuwste collectie V-Rock is urban design ten top: een symbiose van eeuwenoude, contrastieve materialen met intrigerende texturen; een puristische vormentaal met een organische twist.

De mix van natuurlijke materialen is overduidelijk geïnspireerd door de Alpen, de gigantische rotsen en eindeloze wouden. V-Rock combineert massief ‘alteiche’ of ‘wildnoten’ hout met graniet. Ze vormen een tactiel en complementair gekleurd contrast. Het warme hout met zijn nerftekeningen versus de koele steen met zijn ruw reliëf, getekend door de elementen. Die natuurlijke dessins wil je spontaan aanraken, voelen, met je vingers de lijnen volgen. In het tafelblad steekt een constructief designdetail op: het kopshout van het onderstel. Ook dat intrigeert, dus even voelen.

De eyecatchers in de collectie? De eetkamerstoelen met hun sculpturale zitting, de eetbank met zijn vloeiende gebogen, massief houten armleuning. Die kunstige meubelstukken getuigen van meesterlijk vakmanschap.

Praktisch gezien, kan de eettafel met 48 of 96 cm verlengd worden, staat de salontafel op wielen. De zittingen van de eetkamerstoelen draaien automatisch terug.

V-Rock past in de lijn van V-Montana met zijn ‘spaltholz’ details. Tactiele indrukken geven een extra dimensie aan het moderne design.

https://www.voglauer.com