U of L

Is loungen een vast ritueel of een spontane actie? Voor Varam kan het allebei. Het modulaire programma Lucca heeft zowel een vast chaise-longue element als losse lounge-poefs om aan te schuiven.

Het concept draait om de balans tussen praktische en gevoelsmatige oplossingen. Wat is handig? Wat voelt goed?

De flinke, halfhoge rug (70 cm) zorgt voor een beschut gevoel. Even de buitenwereld buitensluiten. De rijen losse kussen geven je een geborgen gevoel, het idee van een veilig en knus nest.

De contouren combineren geometrisch vlakken met organische lijnen. Aan de achterkant vormen de ruggen lijnrechte vlakken, aan de voorkant zijn ze ergonomisch afgeschuind. Zittingen zijn al subtiel afgerond. Daarentegen hebben de lounge-elementen een markant organisch silhouet. De hoeken verlopen halfrond, de chaise-longue eindigt kwartrond, de poef vormt een halvemaan. Afrondingen aan het einde zijn én staan praktischer in de ruimte. Lucca is sowieso berekend op smaller living: de modules zijn vrij bescheiden van formaat.

Om je een idee te geven: de afgebeelde combinatie is slechts 3,50 meter breed. Lucca komt het beste tot zijn recht in de symmetrische U-opstelling. Het spreekt vanzelf dat alle andere opstellingen mogelijk zijn.

De tegenpool van Lucca is Boaz, een puur kubistisch model met een lage rug. Hoe strak kan strak zijn? Niettemin zitten er alle relaxfuncties in zoals de elektrisch verstelbare hoofdsteun. Dat biedt een andere lounge-ervaring.

https://www.varam.be/