Visgraat

Meubar maakt extra werk van de deuren. De ene keer ligt het accent op een industrieel kader, de andere keer op een visgraat-decor of een ribbel-profiel.

Het visgraat-decor is een melamine, afgeleid van het klassieke parketpatroon. De houtkleur neigt naar teak. Je ziet het op de kastfronten en het tafelblad van Jaipur. Het alternatief is het decor van geborsteld eiken planken, opstaand ‘gelegd’ op de deuren, liggend op de ladefronten. Visgraat of planken, beide decors passen in een klassiek en natuurlijk interieur.

Het industriële kader verwijst naar de Alcatraz-collectie. Het vitrinedeel in de kasten is afgesloten door een industriële schuifdeur; de bovenste helft bestaat uit een ‘fabrieksraam’ met een ‘metalen’ roedeverdeling. Bij het openen, schuift de vitrinedeur voor de andere kastdeur. Deze collectie sluit aan bij een eerder verfijnde industriële en loft-sfeer.

Het ribbelprofiel komt terug op de greeploze MDF-deuren van Trentino. Zij liggen iets dieper in de kast. De LED-verlichting boven iedere deur werkt decoratief en praktisch. De combinatie van het donkere noten en zwart past perfect bij de seventies-retrotrend.

http://www.meubar.be