Continu massief

The Beds is een nieuwe exposant die drie gloednieuwe meubelcollecties presenteert.

Laat je niet misleiden door de firmanaam: The Beds produceert slaap- én eet- en woonkamermeubilair, altijd in massief hout (voornamelijk beuken en eiken).

Modellijnen worden door het hele interieur doorgetrokken. Je kunt een stilistische eenheid creëren. Dat is extra interessant voor open ruimtes zoals studio’s en lofts.

Een mooi voorbeeld is de nieuwe collectie de Kula-collectie. Het verticale ribbelprofiel kenschetst de zijdes van het bed en de fronten van de diverse kasten.

Hetzelfde geldt voor Abies, dat getekend wordt door grafische versus natuurlijke houtpatronen. Deuren hebben een visgraatpatroon, lades volgen de horizontale nerftekeningen van het hout. Dit decoratieve verschil suggereert de functie van het meubel. De lengterichting van het hout? Ruimte voor liggende spullen. Het visgraatpatroon wijst op rechtopstaande zaken.

Pola laat weer een andere kant van houtbewerking zien. Rondhouten stijlen lopen volledig door. Ze beginnen als poot en eindigen in het bovenblad van de kasten. Bij het bed flankeren ze het hoofdbord. Webbing fronten geven Pola een trendy cachet.

The Beds is een Pools familiebedrijf (°1987) dat in 2000 met export is gestart. De Meubelbeurs Brussel wordt de springplank naar nieuwe afzetmarkten.

https://beds.eu