Meer ‘stockings’ Minder ‘steel’

De laatste bedden belichten de vrouwelijke kant van de zaak. Oorspronkelijk lag de nadruk op ‘Steel’, nu op ‘Stockings’.

Het eigenzinnige karakter zal nooit veranderen. Anders kun je zo’n ladder-meubel nooit verzinnen.

Wat is een bed zonder nachttafeltje en verlichting? Het alternatief is de Toto: een metalen ladder met de allure van een totempaal. Hij staat vrij tegen de muur. Op de hoogte van de treden is een plank bevestigd van berkenmultiplex of rubberwood. Bovenaan de ladder schittert de lamp. Die heeft wel wat weg van een scheepsbel. Het snoer is netjes in een stijl van de ladder weggewerkt.

Naast de Toto kun je een glimp van het bed opvangen. Het Rising Sun hoofdbord dient als voorbeeld voor de feminiene, softere touch. In de stof glinsteren minuscule bling bling spikkeltjes, een hint naar ‘a girl’s best friend’? Het effect is chiquere en luxere uitstraling van het hele bed. Hetzelfde geldt voor de nieuwe metaalfinish Macchiato. De voetbank Madonna illustreert hoe twee tegenpolen op elkaar inwerken: zo fors het formaat, zo soft het silhouet.

De collectie telt nu 14 bedden. De look van het staal en de combinatie met robuust hout, natuurlijk leer of edele stoffen bepalen de sfeer: van min of meer stoer/verfijnd.

https://www.steelandstockings.nl