Luisteren!

‘Luister naar het materiaal en de productietechniek. Dan keer je het designproces om, begin je bij het einde en eindig je bij het begin. De inspiratie kan op het allerlaatste moment komen.’

Deze omgekeerde aanpak vloeit samen in de Flow, een ultiem universele stoel.

Deze luister-tactiek is een citaat van designer Cas Moor. Het doel was een toegankelijke stoel voor een breed publiek te ontwerpen. Zijn uitgangspunt was het optimaal benutten van de beschikbare machines en de materialen. Zij definiëren de vorm. Daarom zijn de twee achterpoten en de rugleuning uit één metalen buis met een diameter van 14 mm gebogen. Dat garandeert een minimum aan materiaalverlies en metaalbewerkingen. Dunner kunnen het metaal en het productieapparaat niet aan. Achteraf lijkt die continue lijn op het verloop van rivieren. Oftewel, een toevallige samenloop van techniciteit en inspiratie.

Op dezelfde manier heeft de luister-tactiek vormgegeven aan het gebolleerde zit- en rugkussen. Hun radius is afgemeten aan de beschikbare mallen. Hun relatief brede formaat is (letterlijk) afgestemd op een breder publiek. Het zitcomfort is namelijk ook geschikt voor zwaardere mensen.

Via de omgekeerde weg is het doel bereikt: de Flow-chair is een betaalbaar, toegankelijk, tijdloos en universeel toepasbaar ontwerp. Hij past in een eclectisch, modern, klassiek en gelijk welk ander interieur. Speciaal voor de contractmarkt, biedt Young Line Furniture de optie van ‘eigen stoffen’ aan.

https://www.younglinefurniture.com