Een boom voor je bed

Aan duurzame ambities geen gebrek! Matrassen, boxsprings en lattenbodems die de ecologische footprint maximaal reduceren.

Een collectie hoofdborden met interessante functies. En als klimatologische toegift: een jonge boom voor je nieuwe bed (matras).

Recor Bedding introduceert Aura: een slaapcomfort-collectie met een open oog voor de natuur. Zij is gefocust op duurzame, natuurlijke, gerecycleerde en recycleerbare materialen. Concreet betekent dat matrassen met gelatexeerd paardenhaar, zijde, schapenwol, stof van gerecycleerd garen en o.a. het Pantera Origin Bio schuim. Overigens hebben de AURA-matrassen side to side RECOIL® pocketveren, wat sowieso al schuim bespaart.

De Aura collectie betekent ook acht nieuwe hoofdborden, geïnspireerd door de vormen (tulp, roos), kleuren en texturen uit de natuur. De boxspringbedden zijn rondom gestoffeerd, waardoor je ze ook los van de muur, vrij in de ruimte kunt neerzetten. Waarom niet met zicht op het raam, naar buiten? Twee hoofdborden zijn rechttoe rechtaan maar wel verkrijgbaar in verschillende hoogtes en breedtes. De zes andere onderscheiden zich door een markant design of extra functies. Neem nou model Yasmin met zijn elektrisch opklapbare hoofdsteun. Het bedieningspaneel is in het hoofdbord geïntegreerd én voorzien van een usb aansluiting. Model Sequoia heeft een planchet op het hoofdbord, handig om spulletjes op te zetten/neer te leggen.

De lattenbodems bestaan in twee versies, de Aura Shape en de Aura Contour.
Het spreekt vanzelf dat al het hout voor de lattenbodems en de boxsprings FSC gecertificeerd is. Maar Recor Bedding gaat een stap verder en compenseert zijn CO2 uitstoot voortaan met bosaanplant. Er staan al 200 jonge bomen in Gomery (Belgisch Luxemburg), in samenwerking met de organisatie ‘Go Forest’. Via hun SustainabilityChecker.app kun je de jonge bomen volgen, waar ze staan, hoe snel ze groeien, hoeveel CO2 ze opvangen. Bovendien zal Recor Bedding voor iedere Aura matras een jonge boom in dit bos planten.

https://home.recorbedding.com