Dynamischer en huiselijker

Ergonomisch zitten betekent zitten-met-beweging. Het overtuigende bewijs?

Probeer maar eens een tijdje onbeweeglijk stil te zitten. Time eens hoe lang je dat volhoudt. Het actief zitten concept heeft al veel dynamische (bureau)stoelen opgeleverd. En de ontwikkelingen staan niet stil. In Brussel presenteerde Topstar zijn nieuwste dynamische zitkruk: de Sitness 4D.

Aan dit ontwerp is twee jaar R&D aan voorafgegaan. Deze kruk staat op een speciaal gevormde schaal waardoor je lichtjes naar voren kunt hellen. De verbinding tussen de voet en de zitting bestaat uit vrij zwevende druk- en spanningsveren. Dankzij deze techniek zit je zeer actief, met een bijna ‘zwevend’ gevoel. Je kunt ongehinderd alle kanten op ‘schommelen’. Alle techniek, inclusief de veren, zitten netjes en veilig opgeborgen in een flexibele koker. De organisch gevormde zitting is met een minimalistische hendel in hoogte verstelbaar.

De Sitness 4D onderscheidt zich verder door zijn lichte gewicht. Je tilt hem gemakkelijk op, zet hem overal neer. Zijn vormgeving is warmer, huiselijker dan ooit. Dat maakt hem geschikt voor werk- én woonsituaties. Je krijgt er geen kantoorgevoel bij.

De Sitness 4D is ontwikkeld door de Zwitserse designer Thomas Walser, in samenspraak met medische en aanverwante specialisten.

https://www.topstar.de/en