Sprekende cijfers

Tijdens de beurs gonsde het van de positieve geluiden.

De reacties van de exposanten varieerden van ‘(veel) beter dan verwacht’ tot ‘de beste beurs sinds jaren’. Een enkeling reageerde vrij ingetogen. Ook de bezoekers vonden de beurs absoluut de moeite waard, waren vol lof over bepaalde noviteiten. Voor zover de subjectieve impressies. Voor een objectief beeld, spreken de cijfers voor zich.

Het aantal bezoekers is met ruim 1300 toegenomen ten opzichte vorig jaar, N.B. de eerste post-corona editie. Dat is een stijging van maar liefst 8%! De beurs telde 17.461 bezoekers versus 16.171 in 2021.

Het gaat de goede kant uit, al is het niveau van het pre-corona-jaar 2019 nog niet geëvenaard (bijna 19.000 bezoekers). Maar wat wil je? Daarvoor is er de afgelopen jaren, en zeker de laatste tijd, te veel gebeurd. We hebben allemaal te kampen met gigantische uitdagingen.

Bovendien had de beurs te kampen met de nationale staking van het openbaar vervoer. Dat heeft de bezoekcijfers dramatisch gedrukt, een daling van een 400-tal mensen. Nooit eerder was de woensdag zo slecht bezocht. Niet dat de bezoekers massaal met het openbaar vervoer naar de beurs komen. Maar wel dat ze liever de voorspelde drukte op de wegen, de ellenlange files wilden vermijden. Met deze kanttekening erbij mag de Meubelbeurs 2022 echt een succes genoemd worden.