Levendig lichtspel

Minimalistisch design is duurzaam door zijn tijdloosheid.

Meubels zijn nu eenmaal geen seizoens- of wegwerpproducten. Maar of ‘minimal’ synoniem voor ‘strak’ en ‘vlak’ moet zijn? Dat hoeft niet. Vanuit deze denkpiste is Ushiaia ontstaan: een strakke kast verlevendigd door een soft golvend reliëfprofiel op de fronten.

De exclusieve reliëfstructuur bestaat uit een afwisselend patroon van 3,5 brede groeven en 1 cm smalle ribbels. Deze metrische variatie geeft een organisch cachet. Het golvende reliëf roept associaties met kabbelend zeewater en de zandgroeven op het strand op. Dit idee komt het sterkste tot uitdrukking in de naturel essen uitvoering van de kast. (De andere optie is wengé gekleurd essen.)

De asymmetrische verhouding tussen groeven versus ribbels verloopt volgens een perfect symmetrisch ritme verder, over de volledige breedte van de kast.

De vloeiende golfbeweging zorgt voor een dynamische impressie: een levendig spel van licht en schaduw dat ieder moment van de dag weer anders schijnt. Daarom staan de ribbels rechtop, speelt het effect van de natuurlijke lichtinval het sterkst. Ushiaia is een kast om bij weg te dromen… Waar denk je aan als je naar die vloeiende lijnen staart?

Het andere uiterste zijn de teakhouten kasten Flower met het ornamentale houtsnijwerk op de fronten. De versieringen zijn volledig met de hand gesculpteerd.

https://www.lee-lewis.be