Small is beautiful

De laatste jaren zie je de lichtbronnen groter en groter worden – ten koste van de armatuur.

Die verdwijnt onderhand op de achtergrond. Dat kan niet de bedoeling zijn, vond Expo Trading Holland (ETH). Dus hoe krijgt de armatuur weer de aandacht die zij verdient? Door de Pucc (gepatenteerd): de minuscule, vlakke Led-lamp die op alle armaturen past. Hij heeft een diameter van 2,8 centimeter en 1,8 cm hoog, inclusief fitting 4,5 cm. Dat is inderdaad zo klein, dat hij in het niets verdwijnt. De armatuur is weer de hero! Hij bestaat met een E14 en een E27 fitting. Je kunt hem in 3 standen dimmen via de ingebouwde SceneSwitch techniek. Je verandert de lichtsterkte gewoon door je bestaande lichtschakelaar aan/uit te doen. Je hebt dus geen externe lichtdimmer nodig.

Zijn kleine verpakkingsvolume (5 x 5 x 6 cm) en lage gewicht (100 gram) levert ook logistieke voordelen op. Zijn ecologische footprint is aanzienlijk kleiner. Ook dat weegt zwaar mee.

Een tweede noviteit van ETH is de ranke leeslamp Pisa. Al zittend, kun je lamp aandoen en het licht precies focussen. De crux van het design is het kogelgewricht in de voet. Daardoor kun je hem soepel alle richtingen op draaien. De lichtschakelaar zit op reikhoogte. De Pisa is geniaal in zijn eenvoud. Kleuren zoals zwart, zand, brique en tijm zijn afgestemd op de laatste interieurtrends.

https://expotrading.nl